Over Ons

Wij zijn Ingrid, Gerda, Marije en Ab.

Leuk dat je interesse hebt in Gobelin tassen, kussenhoezen, wandkleden en nog veel meer moois.

In 2003 kwamen we bij onze leverancier van de tafelkleden (www.tafelkleedjes.nl) die op dat moment ook gobelin tassen had liggen. Hij zei: neem deze tassen maar eens mee om te verkopen in Nederland. De eerste tassen waren afgezet met echt leer dus de prijs was erg hoog en de tassen verkochten niet echt goed. Vervolgens heeft hij ze laten maken met sky leer waardoor de prijs kon zakken.  Al snel werden er verschillende gobelin modellen en -prints gemaakt. Een paar jaar later kwamen we ook een leverancier tegen in Engeland die veel meer prints en items had. Deze leverancier bleek elk half jaar ook zelf nieuwe originele prints te maken.

Daar we inmiddels modellen hebben van meer dan 5 verschillende leveranciers kunnen we met trots melden dat wij inmiddels de grootste collectie gobelin tassen, kussenhoezen en wandkleden hebben in de BeNeLux.

Ingrid en Ab hebben het bedrijf heel lang met z'n tweeën gerund. Nu het een stuk drukker is geworden en er veel meer ingepakt moet worden is Gerda sinds 2014 aangenomen als Office Manager. Zij pakt uw mooie item met veel liefde in en verzorgd daarnaast de nieuwsbrieven en sociale media.

Geschiedenis

In dit kader is het wellicht leuk om hier ook een stukje Gobelin geschiedenis te vermelden. Gobelin was een klein plaatsje nabij Parijs waar vanaf 1662 wandtapijten werden geweven in de ‘Manufacture des Gobelins’. Net zoals tegenwoordig “Luxaflex“ als merk synoniem staat voor jaloezieën wordt het woord “Gobelin” vooral gebruikt als algemene aanduiding voor geweven wandtapijten, kussens of tassen. Oorspronkelijk waren de ‘gobelin’ het resultaat van een Vlaams- Nederlands ambacht bedoeld ter isolatie van de koude binnenmuren van kastelen en landhuizen. Al heel vroeg werd ook de decoratieve functie van deze wandtapijten erg belangrijk. Oorspronkelijk werden uitgebreid verhalen verteld op de wandkleden (=Gobelin). Inmiddels zijn de Gobelin vercommercialiseerd met designs van o.a. dieren, bloemen en afbeeldingen van beroemde schilderijen van grote kunstenaars.  De stof wordt nu bovendien niet meer handmatig maar machinaal bewerkt. Gobelin zijn er nog steeds in de vorm van schitterende wandkleden. De hoge slijtvastheid van deze stof maakt echter dat het naast wandkleed ook uitermate geschikt is om het te gebruiken voor het bekleden van meubels of voor kussens, jassen, tassen en gordijnen. (zie voor voorbeelden onze site).

U kunt ons verder nog vinden op enkele beurzen, braderieën of jaarmarkten.

Onder de naam KiVi doen we jaarlijks in november en december de kerstmarkt in de Fluweel grotten in Valkenburg (LB).

Ook zou u onze tassen tegen kunnen komen in winkels, musea en hotels.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, gratis verzenddagen, acties, aanbiedingen en de nieuwste collecties schrijf u zich dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons via Social media.

Geniet van winkelen in onze webshop.