Over Ons

Wij zijn Ingrid, Gerda en Ab. Om aan te geven van wie u het koopt en waar u ons wellicht van zou kunnen kennen volgt hier kort een beschrijving over wie achter de website “Gobelin-tassen.nl zit. 

In 2003 kwamen we bij onze leverancier van de tafelkleden die op dat moment ook gobelin tassen had liggen. Hij zei: neem deze tassen maar eens mee om te verkopen in Nederland. De eerste tassen waren afgezet met echt leer dus de prijs was erg hoog en de tassen verkochten niet echt goed. Vervolgens heeft hij ze laten maken met sky leer waardoor de prijs kon zakken.  Al snel werden er verschillende gobelin modellen en -prints gemaakt. Een paar jaar later kwamen we ook een leverancier tegen in Engeland die veel meer prints en verschillende items had . Deze leverancier bleek elk half jaar ook zelf nieuwe originele nieuwe prints te maken.

Daar we inmiddels modellen hebben van meer dan 5 verschillende leveranciers kunnen we met trots melden dat wij inmiddels de grootste collectie gobelin tassen,-kussens en – wandkleden hebben in de BeNeLux.

In dit kader is het wellicht leuk om hier ook een stukje Gobelin geschiedenis te vermelden. Gobelin was een klein plaatsje nabij Parijs waar vanaf 1662 tapijten / wandkleden werden geweven in de ‘Manufacture des Gobelins’. Net zoals tegenwoordig “ Luxaflex “ als merk synoniem staat voor jaloezieën wordt het woord “Gobelin” vooral gebruikt als algemene aanduiding voor geweven wandtapijten, -kussens of -tassen. Oorspronkelijk waren de ‘gobelins’ het resultaat van een Vlaams- Nederlands ambacht bedoeld ter isolatie van de koude binnenmuren van kastelen en landhuizen. Al heel vroeg werd ook de decoratieve functie van deze wandtapijten erg belangrijk. Oorspronkelijk werden uitgebreid verhalen verteld op de wandkleden (=gobelins). Inmiddels zijn de gobelins vercommercialiseerd met zich herhalende designs van o.a. dieren, bloemen en afbeeldingen van beroemde schilderijen van grote kunstenaars.  De stof wordt nu bovendien niet meer handmatig maar machinaal bewerkt.  Gobelins zijn er nog steeds in de vorm van een schitterend wandkleed. De hoge slijtvastheid van deze stof maakt echter dat het naast wandkleed ook uitermate geschikt is om het te gebruiken voor het bekleden van meubels of voor kussens, jassen, tassen en gordijnen. (zie voor voorbeelden onze site).

Image

U kunt ons verder nog vinden op enkele beurzen, braderieën of jaarmarkten. Onder het kopje beurzen kunt u kijken waar en wanneer u ons daar kunt vinden.

Onder de naam KiVi doen we jaarlijks in november– december de kerstmarkt in de Fluweel grotten in Valkenburg ( LB).

Ook zou u onze tassen weleens tegen kunnen komen in winkels, musea en hotels.

Wilt U  op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, gratis verzenddagen, acties, aanbiedingen en de nieuwste tassen schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geniet van winkelen in onze webshop.  Hebt u naast deze uitleg en geschiedenis nog meer vragen over ons of over Gobelin dan kunt u altijd contact met ons opnemen.