Over Ons

Wij zijn Ingrid, Ab, Gerda en Michelle,

Leuk dat je interesse hebt in Gobelin tassen, kussenhoezen, wandkleden en nog veel meer moois.

In 2003 kwamen we bij onze leverancier, van de tafelkleden, en die had op dat moment ook gobelin tassen had liggen. Hij zei: "neem deze tassen maar eens mee om te verkopen in Nederland".

De eerste tassen waren afgezet met echt leer , de prijs was hierdoor erg hoog en de tassen verkochten niet goed. Vervolgens heeft hij ze laten maken met sky leer waardoor de prijs kon zakken.  Al snel werden er verschillende gobelinstof modellen en -prints gemaakt. Een paar jaar later kwamen we ook een leverancier tegen in Engeland die veel meer prints en items had. Deze leverancier bleek elk half jaar ook zelf nieuwe originele prints te maken.

Daar we inmiddels modellen hebben van meer dan 5 verschillende leveranciers kunnen we met trots melden dat wij inmiddels de grootste collectie gobelin tassen, kussenhoezen en wandkleden hebben in de BeNeLux.

Ingrid en Ab hebben het bedrijf heel lang met z'n tweeën gerund. Nu het een stuk drukker is geworden en er veel meer ingepakt moet worden is Gerda sinds 2014 aangenomen als Office Manager en Michelle sinds 2022 als algemeen medewerker.

Wat is Gobelinstof?

In dit kader is het wellicht leuk om hier ook een stukje Gobelin geschiedenis te vermelden. Gobelin was een klein plaatsje nabij Parijs waar vanaf 1662 wandtapijten werden geweven in de ‘Manufacture des Gobelins’. Net zoals tegenwoordig “Luxaflex“ als merk synoniem staat voor jaloezieën wordt het woord “Gobelin” vooral gebruikt als algemene aanduiding voor geweven wandtapijten, kussens of tassen.

Oorspronkelijk waren de ‘gobelin’ het resultaat van een Vlaams- Nederlands ambacht bedoeld ter isolatie van de koude binnenmuren van kastelen en landhuizen. Al heel vroeg werd ook de decoratieve functie van deze wandtapijten erg belangrijk. Oorspronkelijk werden uitgebreid verhalen verteld op de wandkleden (=Gobelin). Inmiddels zijn de Gobelinstoffen commerciëler geworden met designs van o.a. dieren, bloemen en afbeeldingen van beroemde schilderijen van grote kunstenaars.  De stof wordt nu bovendien niet meer handmatig maar machinaal bewerkt. Gobelin zijn er nog steeds in de vorm van schitterende wandkleden. De hoge slijtvastheid van deze stof maakt dat het naast wandkleden ook uitermate geschikt is om te gebruiken voor het bekleden van meubels of voor kussens, jassen, tassen en gordijnen. 

Amara

 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, gratis verzenddagen, acties, aanbiedingen en de nieuwste collecties schrijf je  dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons via Social media.