Wandkleed – luxe gobelinstof – Meisje met de Parel – Girl with the pearl earring – Johannes Vermeer – 69 x 86 cm

 69,98

Op voorraad

Verdien 70 Punten!

Beschrijving

Wandkleed – luxe gobelinstof – Meisje met de Parel – Girl with the pearl earring – Johannes Vermeer – 69 x 86 cm

UNIEK LEVENSSTIJLONTWERP: Johannes Vermeer is een Nederlandse olieverfschilder uit de Gouden Eeuw. Het schilderij Meisje met de parel is zijn beroemdste. In 2006 selecteerde het Nederlandse publiek het als het mooiste schilderij van Nederland. Het is een tronie van een meisje met een hoofddoek en een parel. Het schilderij bevindt zich sinds 1902 in de collectie van het Mauritshuis in Den Haag.

Productomschrijving:
Gemaakt van Signare geweven stoffen
Productafmetingen: 69 x 86 cm

Op te hangen met een ophangsysteem.

Mooie Gobelin wandkleed in fijn gewoven stof. Zeer slijtvast en hoogwaardig afgewerkt. Staat schitterend aan de wand en bijvoorbeeld in je praktijkruimte.

Materiaal

100% katoen

Bestel hier het ophangsysteem:

Gobelinstof:

Oorspronkelijk waren de ‘gobelin’ het resultaat van een Vlaams- Nederlands ambacht bedoeld ter isolatie van de koude binnenmuren van kastelen en landhuizen. Al heel vroeg werd ook de decoratieve functie van deze wandtapijten erg belangrijk. Oorspronkelijk werden uitgebreid verhalen verteld op de wandkleden (= Gobelin). Inmiddels zijn de Gobelinstoffen commerciëler geworden met designs van o.a. dieren, bloemen en afbeeldingen van beroemde schilderijen van grote kunstenaars.  De stof wordt nu bovendien niet meer handmatig maar machinaal bewerkt. Gobelin zijn er nog steeds in de vorm van schitterende wandkleden. De hoge slijtvastheid van deze stof maakt dat het naast wandkleden ook uitermate geschikt is om te gebruiken voor het bekleden van meubels of voor kussens, jassen, tassen en gordijnen.